SOLIDARITAT I EMPATÍA

"DE L'EMPATíA SORGEIX LA SOLIDARITAT"

 

Després de finalitzar la temporada anterior amb el treball de SOLIDARITAT, aquest no el deixarem i durant aquest curs el treballarem simultàniament amb el valor de l'EMPATIA. 

 

Vam entendre que Solidaritat, era un valor que el podiem definir com la presa de consciència de les necessitats dels altres i el desig de contribuir i de col·laborar per a la seva satisfacció. 

 

Per complementar-lo, el valor que treballarem durant aquesta temporada 2018-19 serà el valor de l'EMPATÍA. 

 

L'empatía és un valor indispensable per a els nens i nenes en el dia a dia i també implícit en els esports d'equip. L'empatía consisteix en saber-se posar en el lloc/pell d'una altre persona i intentar entendre les raons per la qual actua/pensa d'una manera o d'una altre. 

 

L'empatía és un valor necessari per esser solidari. Hem d'entendre a l'altre gent, les seves situacions, els problemes que poden tenir, les seves necessitats... Només així podrem ser solidaris per buscar la satisfecció personal.


Per treballar-ho, ho farem mitjançant uns vídeos sobre ambdós valors i proposant diferents activitats de caire voluntari adaptades a l'edat dels nens i nenes que participen de la fundació. 

Visualització del següent vídeo: "SOLIDARITAT"

Mitjançant aquest vídeo volem que repassis el valor de la Solidaritat. No volem ser solidaris per obligació, hem d'actuar en solidaritat per rebre emocions i satisfer-nos personalment.


Visualització del següent vídeo: "L'equip Petit"

RESUM: El vídeo explica la història d'un equip del Futbol Club Margatània, un equip de futbol 7, un equip que es caracteritzava per les derrotes successives al llarg del campionat, amb golejades, fins al punt de marcar un únic gol a la lliga, i encaixar-ne 270.

 

Tot i això el vídeo mostra la bona voluntat dels nens i nenes del Margatània, de l'entrenador i dels pares i mares, i permet veure que el més important en qualsevol competició esportiva és la il·lusió dipositada, les ganes de seguir endavant i la motivació tot i les dificultats, amb l'objectiu d'aprendre i passar-ho bé.

En conclusió: un vídeo de "l'equip petit" que transmet grandesa en els seus valors humans.


ACTIVITATS VOLUNTÀRIES:

 

ACTIVITAT 1: Destinat a nens i nenes de 4 a 8 anys (ETAPA 1):

Escriure frases, dibuixar, buscar imatges en relació al vídeo d'empatía i relacionar-ho amb el valor de la Solidaritat ja treballat dins de la Fundació. 

 

ACTIVITAT 2: Destinat a nens i nenes de 8 a 12 anys (ETAPA 2):

Busca imatges i escriu frases reflexionant sobre la relació als valors treballats, també en relació als vídeos vistos. "Solidaritat" i "l'Equip Petit".

Aquestes preguntes et poden ajudar:

- Què us transmet el vídeo?

- Posa't a la pell d'algún dels nens i nenes, com actuarieu? 

- Si us trobessiu en la situació dels nens/es. Com podrieu capgirar la situació? 

- Creieu que sou solidaris amb l'altre gent? Què feu o com actueu per esser solidaris? Quan vam fer la recollida de material esportiu us vau sentir Solidaris? Perquè? A qui volieu ajudar?

- Si poguessis enviar un missatge juntament amb la teva aportació de material esportiu a un altre nen/a, que li diries?

 

Moltes gràcies per la col·laboració!

 

LES ACTIVITATS ES PODRAN ANAR PRESENTANT AL LLARG DELS PRÒXIMS MESOS ALS COORDINADORS DE LES SECCIONS / ETAPES O A LES OFICINES DEL CLUB!

Fec Vall del Ter a les xarxes socials:Fec Vall del Ter