HÀBITS I CONDUCTES SALUDABLES

PERIODITZACIÓ TEMP.2017-18

 

Durant el primer quatrimestre de la temporada 2017-18, mesos des de novembre fins el febrer, dins del projecte FORMACIÓ AMB VALORS, els nens/es integrants a la FUNDESCAM - Fundació Esportiva Camprodon, treballarant els HÀBITS I CONDUCTES SALUDABLES.

 

VALORS A TREBALLAR:

 

Entenem com a HÀBITS SALUDABLES, aquelles costums que poden influir positivament en la nostre salut.

Alguns hàbits que podrien ajudar-nos a mantenir-nos sans serien:

 • ALIMENTACIÓ: Manternir una alimentación equilibrada
 • ACTIVITAT FÍSICA: Fer esport diàriament
 • HÀBITS D'HIGIENE: Mantenir una bona higiene
 • DESCANS: Dormir les hores necessàries.

CONFERÈNCIA:

 

Entre Gener i Febrer del 2018 farem la CONFERÈNCIA corresponent a aquesta temàtica: HÀBITS I CONDUCTES SALUDABLES (més endavant desvelarem el conferenciant/a).

 

ACTIVITAT

 • Descarregar el document word i omplir-lo al llarg del quatrimestre mitjançant l'ajuda dels pares/mares, familiars, etc. i a partir de la informació que aneu rebent al llarg del quatrimestre.
 • Al llarg dels 4 mesos (Novembre, Desembre, Gener i Febrer), des de coordinació, rebreu informació/pautes (articles, noticies, recomenacions, etc) sobre els 4 HÀBITS SALUDABLES que treballarem: Alimentació, Activitat Física, Hàbits d'Higiene, Descans.
Descarga
ACTIVITAT HÀBITS I CONDUCTES SALUDABLES
ACTIVITAT HÀBITS I CONDUCTES SALUDABLES.
Documento Microsoft Word 390.8 KB

INFORMACIÓ FACILITADA SOBRE HÀBITS I CONDUCTES SALUDABLES:

PAUTA 1: Beneficis de fer ACTIVITAT FÍSICA: La primera pauta que hem facilitat és sobre Activitat Física, i els beneficis que comporta la seda realización. La nostre intenció és conscienciar sobre els beneficis que aporta a l'organisme del nen o nena el fet de fer activista física diariament.


Enllaç video: http://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/activitat_fisica/efectes_de_lactivitat_fisica/


PAUTA 2: ALIMENTACIÓPer tal de saber més sobre una de les parts importants dels hàbits saludables, la alimentació, la segona pauta que volem transmetre als nostres nens i nenes són dos noticies / recomenacions per tal de conscienciar sobre aquest aspecte:

 1. QUÈ MENJAR ABANS, DURANT I DESPRÉS DE FER ACTIVITAT FÍSICA. Enllaç notícia: https://www.campusesport.com/blog/entry/4-¿qué-debemos-comer-antes%2C-durante-y-después-del-ejercicio
 2. ELS ALIMENTS ULTRAPROCESSATS AUGMENTEN EL RISC DE LESIONS. Enllaç notícia: http://fcf.cat/noticia/els-aliments-ultra-processats-augmenten-el-risc-de-lesions/01/12/2017

PAUTA 3: DESCANS: Un altre aspecte important dins dels hàbits i conductes saludable és el descans. Cal que descansem les hores necessàries en funció de l'edat, per tal de que el cos es recuperi del desgast sofert durant el día. 

 1. Recomenacions sobre la importància de fer un bon descans i informació segons edat: http://familiaiescola.gencat.cat/ca/educar-creixer-en-familia/habits-saludables/descans/
 2. Vídeo sobre les hores que hem de dormir en funció de l'edat: https://www.youtube.com/watch?v=jW3LSMOZyxE

PAUTA 4: HIGIENE: L'últim aspecte de concienciació i dins del bloc d'hàbits i conductes saludables és la HIGIENE. Recomenem que en finalitzar els entrenaments esportius dins la nostra entitat els nens i nenes es dutxin per tal de treure'ns la suor i microorganismes del cos. 

Seguint les instruccions de la generalitat la higiene és molt important:

 1. http://familiaiescola.gencat.cat/ca/educar-creixer-en-familia/habits-saludables/higiene/

Fec Vall del Ter a les xarxes socials:Fec Vall del Ter